la vest de est / la est de vest

Ioan Stanomir (n.1973) este eseist, profesor  la facultatea de ştiinţe politice a Universităţii din Bucureşti. Interesat de istoria ideilor politice, constituţionalism comparat şi problematica comunismului. Autor şi coautor a mai multor volume dedicate acestor domenii de interes. Cea mai recenta carte publicată, „mama. Un jurnal al dragostei şi al despărţirii”, Humanitas, 2022.

FILTM - Kazimierz Jurczak

Kazimierz Jurczak

Kazimierz Jurczak, profesor și filolog român la UJ, fost consilier la Ambasada Poloniei în București, este autor și traducător renumit, specializat în literatura și cultura românească, traducând operele unor scriitori români notabili.

Kazimierz Jurczak Read More »

FILTM - Gavril Țărmure

Gavril Țărmure

Gavril Țărmure, manager cultural influent și fondator al Societății de Concerte Bistrița și Editura Charmides, a îmbogățit semnificativ arta și cultura românească, în special prin proeminentul Festival Internațional de Poezie și Muzică „Poezia e la Bistrița”.

Gavril Țărmure Read More »

FILTM - Horea Crișovan

Horea Crișovan

Horea Crișovan, muzician din Timișoara, implicat în proiecte ca VanDeCris și Pro Musica. Endorser pentru Manne Guitars și alții, a compus pentru teatru și a colaborat cu artiști internaționali.

Horea Crișovan Read More »

FILTm - Ilie Stepan

Ilie Stepan

Ilie Stepan, compozitor și chitarist, a fondat PRO Musica și Stepan Project. A avut peste 1500 de concerte și a compus muzica pentru 100+ spectacole și 50+ filme.

Ilie Stepan Read More »

FILTM- Ales Mustar © Tihomir Pinter

Aleš Mustar

Aleš Mustar, născut în 1968 la Ljubljana, este un recunoscut poet și traducător literar sloven. Autor a mai multor volume de poezie, a tradus operele marilor autori români și a fost distins cu premii literare importante.

Aleš Mustar Read More »