la vest de est / la est de vest

Bogdan Munteanu

Născut la Arad, în 1979, Bogdan Munteanu este unul dintre reprezentanții de marcă ai noii generații de scriitori. A publicat două volume de proză scurtă, Vals pe fire de păianjen (Editura Limes, 2010) și Bine te-am rătăcit, Incognito! (Editura Limes, 2011) și a coordonat împreună cu Marius Aldea antologia Cu fața la perete (Editura Brumar), cu care a obținut premiul revistei „Tiuk” pentru cel mai bun experiment al anului. Pornind de la această antologie, a dezvoltat, în aceeași echipă de lucru, proiectul „Scriitorii sînt pe Facebook”, care a cîștigat premiul pentru cea mai bună campanie de PR/Marketing/CSR la Gala Industriei de Carte din România, ediția a III-a, 2014.

Bogdan Munteanu publică proză în reviste literare şi în antologii, este colaborator al celor mai importante publicații autohtone și a organizat mai multe serii de evenimente culturale pentru promovarea literaturii şi scriitorilor români contemporani.

Este timișorean din 1997 și în prezent lucrează la volumul de proză scurtă Ai uitat să rîzi.

„Un autor pentru care literatura încă are legătură cu rădăcinile ei: ea e, trebuie să fie poveste, epos, spusă cu pasiune, ca în vremurile de demult, cînd publicul nu erau cititorii, ci ascultătorii.” (LUMINIȚA CORNEANU)