la vest de est / la est de vest

Felicitări Matthias Nawrat, pentru nominalizarea la Premiul Târgului de Carte de la Leipzig 2019!

Scriitorul german cu origini poloneze, Mathias Nawrat, este unul dintre cei cinci nominalizați ai prestigiosului premiu literar. Cartea care a intrat în competiție este Der traurige Gast (Oaspetele trist), apărut anul acesta la Editura Rowohlt

Din motivația juriului:

Ce rămâne după ce lacul de civilizația noastră s-a șters? Romanul lui Matthias Nawrat eliberează mentalitatea mutilată a prezentului nostru. În imagini sugestive și într-o limbă concisă, „Oaspetele cel trist” își pune întrebări cu privire  la sensul existenței noastre.

Premiul (în valoare de 60.000 de Euro) va fi decernat în cadrul tradiționalei ceremonii din cadrul târgului, de vineri, 21 martie.

Matthias Nawrat a fost oaspetele Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara în 2017, când a participat la seara de proză, alături de Serhyi Jadan (Ucraina), Tatiana Țiibuleac (R.Moldova/Franța) și Dan Lungu.

https://filtm.ro/matthias-nawrat/https://www.leipziger-buchmesse.de/neuigkeiten/die-nominierten-des-preis-der-leipziger-buchmesse-2019/935438