la vest de est / la est de vest

Adrian Mardan

Adrian Mardan (n. 1977) artist interpret, profesor de chitară, compozitor, producător muzical este pasionat de poezie și a publicat volumele: O rămăşiţă bulversată, Fundaţia VIVIUS, Cluj Napoca, 2001;  Buzunarul de vară B&L, Editura Brumar Timişoara2016 și volumul 40 de zile, Editura Partoş, Timişoara, 2017.

Este membru în Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, compozitor de muzică de teatru, filme de scurt metraj („Because of you”, 2009 – film premiat de Asociația Profesioniștilor de Televiziune Europeană), muzică pentru chitară clasică, ansambluri camerale și vocal simfonică, rock-pop-jazz.

Ca profesor de chitară are rezultate importante formând generaţii de artişti, răspândiţi în ţară şi străinătate, la universităţi de prestigiu.

A editat până în prezent două CD-uri de autor cu compoziții proprii MIXTTONE 2008 cu muzică de cameră, clasică, DIEGETIC 2016 cu muzică din teatru, film de scurt metraj, producții tv și art performance-uri, iar împreună cu Trio Cantilena a scos 6 cd-uri și 2 DVD-uri live din concert.

În Decembrie 2011 obține titlul de doctor în muzică la Universitatea Națională de Muzică din București, aducând în prim plan un studiu de caz printr-un un proiect minuțios de preproducţie, producţie şi post producţie de film de scurt metraj cu titlul Din Nimic, în calitate de compozitor şi interpret, iar nu în ultimul rând actor,  scenarist, regizor asistent şi autor de texte originale.