la vest de est / la est de vest

Goran Mrakić

GORAN MRAKIĆ s-a născut în 1979, la Sânnicolau Mare. Trăiește și lucrează la Timișoara. Este traducător din limba sârbă. A lucrat timp de 15 ani ca redactor al ziarului de limba sârbă „Naša reč“. În prezent, este director al Editurii Uniunii Sârbilor din România.

A publicat mai multe volume de versuri în limba sârbă, trei cărți de aforisme satirice și un volum de proză scurtă în limba română, Punk requiem, apărut în 2015. Anul acesta, Editura Nemira i-a publicat volumul de proză scurtă Povestiri din garaj. Printre cărțile apărute în limba sârbă se numără Ne bih ni nuli ćutnju oprostio (Nu i-aș ierta nimicului tăcerea, volum colectiv alături de alți șase autori, apărut în 1999), Huliganske balade (Balade huliganice, 2006), Srpski hard-koreni (Rădăcini sârbești hard-core, 2008), Banacki tvor (Dihorul bănățean, 2017).

Este laureat al premiilor Uniunii Scriitorilor din Timișoara în 2013 și 2016 și al Premiilor „Vladimir Bulatović VIB“ și „Radoje Domanović“ din Serbia. Scrierile sale au apărut traduse în mai multe antologii din Serbia, Bosnia, Spania, Liban si Italia.